Populaire Vragen

FAQ aan de ICT Recruiter, wil je weten wat het verschil is tussen recruiting, werving en selectie, headhunting en executive search?

Recruitment verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten. De uitdaging van een recruiter is om kandidaten te vinden die niet alleen goed passen bij de functie, maar ook bij de organisatie.

Een IT recruiter werft IT-professionals voor openstaande vacatures.
De rol van IT recruiter kan vervuld worden op projectbasis voor een externe opdrachtgever, een commerciële recruiter, of voor het bedrijf waarvoor hij / zij in dienst is, als corporate recruiter.

 • De kerntaken van een recruiter zijn:
 • Het vinden van de juiste IT-professionals
 • Het matchen van de skills endesbetreffende opdrachtgever.
 • Het beheren van het wervingsproces interesses van de IT-professionals met de eisen en verwachtingen van de tussen het bedrijf, de opdrachtgever, en de IT-professional.

De IT Recruiter van De ICT Recruiter

Een CV opstellen, iedereen weet hoe lastig het kan zijn. Je wilt eigenlijk laten zien wat je allemaal gedaan hebt, wie jij bent en wat je kunt. Hoewel we allemaal in ons achterhoofd hebben dat een CV moet aansluiten bij de vacature en functie, vinden we het vaak lastig om hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden. Wat is een must in mijn CV en wat kan ik voor deze rol weglaten, is de grote vraag die in ons hoofd blijft rondtollen. The Search Company gaat je daarbij helpen.

Een CV bestaat o.a. uit;

 • Persoonlijke gegevens
 • Opleiding
 • Cursussen en trainingen
 • Werkervaring
 • Overige activiteiten
 • Interesses

Om te beginnen: zie je curriculum vitae niet meer als een persoonlijk plakboek, maar zie het als een brochure van jezelf. De klant (het bedrijf waar je solliciteert) krijgt meerdere brochures te zien en moet een zorgvuldige selectie maken. Je moet dus zorgen dat jouw brochure het beste aansluit bij de klantvraag.

Hoe kun je dat doen?

3 dingen heel belangrijk: de lengte van je CV, de aansluiting van je werkervaring bij de vacature en de overzichtelijkheid van het CV.

 1. Maak je CV niet te lang

Een goed CV is niet langer dan 2 A4’tjes.

 1. Door je werkervaring aan te laten sluiten bij de vacature trek je aandacht

Per sollicitatie bekijk je wat relevant is voor de vacature, zodat je het accent van je cv kunt aanpassen aan de vacature.

 1. Maak je CV overzichtelijk

Kies een helder en duidelijk lettertype, maak kopjes dikgedrukt, knip lange stukken tekst op, gebruik voldoende witruimte in de opmaak van je CV en zorg dat de tekst netjes uitgelijnd onder elkaar staat.

Als competitief bedrijf ben je op zoek naar de beste (IT) medewerkers voor je organisatie. De juiste werknemers zijn namelijk de sleutel tot het succes. Zij zorgen er dus voor dat een organisatie zijn doelen kan behalen. De beste en meest geschikte medewerkers zijn meestal in dienst en niet actief op zoek naar een nieuwe baan. Hierdoor is het voor een organisatie vaak een lastige, tijdrovende en misschien wel onmogelijke zoektocht om de geschikte kandidaat te vinden.

De latent zoekende kandidaat; hoe vind je die?

Executive Search is een service die organisaties inzetten om de meest geschikte en relevante kandidaten te vinden voor een open positie. De gezochte kandidaten hebben vaak een specifiek profiel en zijn meestal al in het bezit van een vaste baan. Denk bijvoorbeeld aan een Chief Financial Officer, Chief Information Officer, ICT Manager of Sales Manager.

Belangrijk is dat je weet waar je over praat. Je moet minimaal 3 jaar ervaring hebben in de IT & Recruitment wereld en een groot netwerk.

Daarnaast moet je het leuk vinden zelfstandig te werken. Jij legt met ons de basis voor een super-oplossing.

We kennen een ruime bonus, 50% van de marge van een opdracht is sowieso voor jou.:

 • Werk vanuit huis mogelijkheden
 • Flexibele werkuren
 • Goed salaris

Wil je meer weten over het werken als IT Recruiter, bel ons direct 📱 0612647690

Vragen voor Werkgevers

Wie zijn de ICT Recruiters?, wat zijn de voorwaarden en garanties, Recruiten jullie alleen IT?, wat is het verschil tussen headhunting & Recruiting?

De ICT Recruiters zijn gespecialiseerd in het werven van hoogopgeleide ICT-professionals voor IT vacatures op professioneel niveau. We opereren landelijk en zelfs in de gehele Benelux. Hierbij werven wij zowel vast & tijdelijk personeel. Onze IT Recruitment Consultants hebben uitstekend inzicht in de huidige ICT-trends en de digitale transformaties die organisaties door moeten voeren om succesvol te blijven.

Wat mag je als organisatie van ons verwachten:

Intake en/of strategische analyse over de IT vacature.

 • Grondig intakegesprek (online).
 • ICT Recruiter Marketing & Communicatie traject: adverteren, actieve werving, database searches, Talent Pools, netwerken, inzet social media maar vooral actief contact.

Selectie van de juiste IT professional.

 • Selectie: raadpleging TalentPools, screening CV’s, telefonisch contact, intensieve face-to-facediepte-interviews.
 • Voorstellen: u ontvangt CV’s, eventueel met een aanvullend Kandidaten profiel van de geselecteerde en geschikte kandidaten.
 • Sollicitatiegesprek: kandidaten komen bij u op gesprek. Eventueel is onze sales IT-consultant daarbij aanwezig.
 • Vervolggesprek: doorgaans volgt na een 1e gesprek nog minimaal een tweede gesprek.

 

Als wij de werving + selectie verzorgen. Hoe doen wij dat dan?

U kunt bij ons kiezen uit:

100%  no cure, no pay.

In alle gevallen hoeft er pas een Wervingsfee betaald te worden na acceptatie en indiensttreding van de geschikte kandidaat!

Garantieregeling IT Recruiters

Onze coulance en garantie regelingen zorgen ervoor dat u geen enkel risico hoeft te lopen! De verschillende voor en nadelen nemen we graag verder met u door, neem vooral contact met ons op….

Tijdswinst & Recruitmentproces Optimalisatie & Netwerk,

Er zijn talloze manieren waarop we tijd  winnen zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van werven. Sterker nog, vooral de jongere generatie haakt al snel af wanneer een recruitmentproces langer dan een week duurt. Hoe

 • Een duidelijk afspraak met een hiring manager of opdrachtgever dat hij binnen een dag een reactie geeft op een cv levert al heel veel winst op.
 • In de werving maken we gebruik van preselectietools zoals knock-out-vragen om de eerste selectie te automatiseren.
 • We laten kandidaten een aantal standaardvragen beantwoorden per video zodat je sneller kunt selecteren en vergelijken.
 • Het merendeel van onze recruiters geeft aan dat het inplannen van een 1e interview tussen de 30 minuten en 2 uur kost per week. We gebruiken tools waarmee we sollicitanten zelf afspraken laten inplannen in de agenda.
 • We kunnen gesprekken inkorten door kandidaten van tevoren een video over de cultuur en de historie van de organisatie te sturen.

Wil je meer weten over ons IT Recruitment Netwerk en onze werkwijze? Vul dan hier het formulier in. of bel ons direct 📱 0612647690

  Telefoonnummer (verplicht)

  Eventueel Bijlage (Vacature/CV)

  FAQ