Wat is een NET-developer

NET-developer (ook wel NET-programmeur of . NET-ontwikkelaar) ontwikkelt en schrijft software binnen het applicatieframework . … NET is door Microsoft ontwikkeld in samenwerking met HP en Intel en is feitelijk gebaseerd op de programmeertaal Java

Een .NET Developer houdt zich dus bezig met de programmeertaal van desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda’s. C# is een door Microsoft ontwikkelde programmeertaal en is onderdeel van het .NET-initiatief.

Waar bestaat het werk uit

Het werk bestaat uit het schrijven van soms heel ingewikkelde programmeertaal dat omgezet moet worden in specifieke soft- en hardware. Zo kan nieuwe soft- en hardware ontwikkeld worden en bestaande worden verbeterd. Vaak betekent het dat de .NET Developer wordt ingezet door een bedrijf om een oplossing te zoeken voor een specifiek IT-probleem.

Een .NET Developer kan zelfstandig en in teamverband ingezet worden bij het bedrijf of, en dat komt steeds vaker voor, werken vanaf een andere werkplek, soms helemaal aan de andere kant van de wereld. .NET Developers werken vaak op projectbasis.

Wat verdient een .NET Developer – Salaris?

De arbeidsvoorwaarden van een .NET Developer zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en werkgever, naast ervaring en opleidingsniveau. Omdat het niveau van een .NET Developer zo kan verschillen, van iemand die de basis van de programmeertaal kan lezen en iemand die hele ingewikkelde software schrijft voor een groot bedrijf, verschillen de arbeidsvoorwaarden ook enorm.

Concreet ligt het gemiddelde salaris van een NET Developer op 3500 EUR Per maand.

 

 

@ NET-developer gezocht, @NET-developer vacature

NET-developer