21okt

IT-recruitment 2020 – De IT Trends

De wereld van IT-recruitment is voortdurend in beweging. Om de beste kandidaten te kunnen IT-werven, moet je weten wat er speelt en hoe je als bedrijf op de laatste trends kunt inspelen. De concurrentie is moordend onder bedrijven op de IT-markt, 

Waar moet je nu opletten bij het vinden van de beste kandidaten!

Marketing

Uit recent onderzoek van LinkedIn komt naar voren dat bijna de helft van de ondervraagde gerenommeerde recruitment professionals (46%) denkt dat recruitment in de komende jaren meer en meer op marketing gaat lijken.

Beleving van de kandidaat:

We worden ons er steeds meer van bewust wat een negatieve kandidatenervaring het bedrijf voor schade kan berokkenen.

De beste mensen aannemen.

Focus binnen IT-bedrijven de komende jaren verschuiven naar de ‘quality of hire’. Bedrijven komen steeds meer tot het inzicht dat veel mensen aannemen niet de sleutel is tot succes voor je organisatie. De beste mensen aannemen, die presteren en ook nog eens loyaal zijn aan je bedrijf omdat ze het er naar hun zin hebben: dát is het geheim van een succesvol IT-recruitmentbeleid.

Data

Zeker voor de grotere IT-bedrijven kan big data veel interessante inzichten opleveren, waarmee het IT-recruitmentbeleid effectief kan worden bijgestuurd.

Actief werven naar passieve kandidaten

De komende jaren de focus verschuiven naar recruitment van passief zoekende kandidaten. Logisch: je vist als recruitment professional simpelweg in een veel grotere talentenpool, die ook nog eens veel sterke kandidaten bevat.

 

De laatste jaren is de recruitmentsector dus aan enorme veranderingen onderhevig geweest. Door de technologische ontwikkelingen kunnen kleine, jonge bedrijven voortaan concurreren met de grote jongens. Ook als het gaat om de werving van de ideale kandidaat. Zo wordt het voor iedere werkgever steeds lastiger om de beste werknemer te vinden én te behouden.

Wat zijn de beste nieuwe recruitment technologieën die je moet gebruiken!

De 3 favoriete Technologieën van de ICT Recruiter:

 

  1. Artificial intelligence (AI)
    Werving met hulp van kunstmatige intelligentie – ofwel: Artificial Intelligence (AI) – kan de effectiviteit van het wervingstraject geheel drastisch verhogen. Met deze technologie kunnen namelijk taken geautomatiseerd worden die vroeger veel tijd en aandacht kostten. Artificial Intelligence gaat veel verder dan alleen het analyseren van cv’s op trefwoorden en taalgebruik.
  2. video-interviews
    Video-interviews vormen een van de technologische trends die snel in opkomst is. Voor recruiters zijn ze een manier om snel een eerste interview af te nemen, te besparen op reiskosten en het selectieproces een stuk sneller op gang te brengen!
  3. Solliciteren via WhatsApp
    Op steeds meer platformen kun je als sollicitant solliciteren via WhatsApp, snel gemakkelijk en vooral ongecompliceerd. Ongeveer 13 miljoen Nederlanders gebruiken WhatsApp al, en op deze manier kun je je sollicitatie eenvoudig afronden op je smartphone.!

 

Succes!

ICT Recruiter – IT Recruitment Bureau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.