Consultancy Investeerders & Startups

Voor het starten van een bedrijf is het vinden van startkapitaal essentieel. Je kunt kiezen voor het investeren van je eigen vermogen of samen te werken met een investeerder. Het beheren van uitgaven is van groot belang voor bedrijven die willen groeien.

Heb je al een goedlopende startup met een schaalbaar businessplan en je bent toe aan de volgende fase binnen je bedrijf: doorgroeien naar een scale-up

Bestaat jouw startup al een tijdje en heb je je businessplan al bewezen? Dan hebben  venture capitalists, investeringsfondsen of participatiemaatschappijen wellicht interesse om in jouw startup te investeren! Venture capitalists zijn vaak wat formeler dan angel investors (Dit zijn vaak vermogende particulieren die hun eigen vermogen hebben vergaard met hun eigen bedrijf. Die hebben ze bijvoorbeeld gekocht, en vervolgens hebben ze tijd (en geld) over) doordat ze ook andermans geld beheren. Daardoor zijn venture capitalists een stuk meer terughoudend bij het investeren in startups dan angel investors.

Kom met een overtuigend businessplan en presenteer harde cijfers die het bestaansrecht van jouw startup onderschrijven.

Risky business – hoe word een start up succesvol.

Feit blijft dat het investeren  in startups een risky business blijft. Omdat de definitie van een startup al lastig te bepalen is, is het ook lastig om echte cijfers te hebben over hoeveel startups uiteindelijk falen.

Zo falen 75% van de startups die investeringen hebben opgehaald bij venture capitalists (VC’s).

Toch gaat het dus ontzettend vaak mis bij startups. Bijvoorbeeld omdat het product toch niet zo goed was, of dat het niet aanslaat in de markt, of omdat het te duur is, maar meestal omdat de commerciële strategie&visie ontbreekt.

Succesvolle startups stellen de klant en klantbehoeftes centraal en focussen dus in mindere mate op ‘het product’.

Let’s create your company’s growth strategy together!

Wij begeleiden investeerders en starty-ups/Unicorns bij het succesvol worden!

Neem contact op voor vragen:

    Telefoonnummer (verplicht)

    Eventueel Bijlage (Vacature/CV)